Tüm Sosyal Medyadan Hesaplarını Kaldırma.

Tüm Sosyal Medyadan Hesaplarını Kaldırma.

Tüm Sosyal Medyadan Profil Kaldırma

Sosyal paylaşım siteleri gerçekten bir yerden sonra sıkmaya başlayabiliyor. Yalan yanlış paylaşımlar gereksiz muhabbetler bir yana reklam firmaları gibi sitelerin ya da farklı amaçlarla farklı platformların bilgilerinize erişmesi gibi birçok nedenden dolayı bir yerden sonra sosyal paylaşım platformlarından tüm bilgilerinizi silmek isteyebilirsiniz. Bunu yapmanın aslında birçok yöntemi var bakalım bunlar nelermiş.

Sosyal Medya Üzerinden Hesap Silme

Facebook Üzerinden Hesap Silme

Facebook üzerinden hesabınızı silmek için facebook üzerinden hesabımı sil diyerek bir istekte bulunuyorsunuz ve facebook hesabınızı silinme sürecine alıyor ve 90 gün sürüyor bu süreç.  Hesabınızın tam olarak silinme garantisi de bulunmuyor. Facebook silme sürecine aldığınız hesabınız için bir uyarı veriyor ve uyarı da hesabın yaptığı tüm paylaşımların ya da mesajlaşmaların tam olarak silinemeyebileceği ve bazılarının kalabileceği söyleniyor.

Instagram Hesap Silme

Instagram dan hesabınızı silmek için gerekli sayfaya gittiğinizde yapılan uyarı da; hesabınızın bir daha geri getirilemeyeceği ve aynı isimle bir hesap açılamayacağını söylüyor. Tamamen silmek yerine devre dışı bırakmakta bir çözüm yolu olarak sunuluyor.

Snapchat Hesap silme

Snapchat te aynı twitter gibi hesap silme işlemini onayladığınızda 30 günlük bir süreçte hesabınızın silineceğini ama bu süreç içerisinde silme işlemini iptal edebileceğinizi söylüyor. 30 günlük süreç dolduğunda ve hesabınız silindiğinde sizin ikinci şahıslara gönderdikleriniz ve ikinci şahısların ekran görüntüleri maalesef yok edilmiyor.

Google Plus (+) Hesap Silme

Google plus hesabı da diğer sosyal medya hesapları gibi ayarlardan silinebilmekte. Yalnız Google Plus diğer sosyal medya siteleri kadar anlayışlı değil gibi görünüyor. Öncelikle Google plus kullanıyorsanız mutlala resimler paylaşıyor ve yorumlarda bulunuyorsunuzdur. Hesabınızı sildiğinizde bu paylaşımlar maalesef silinmiyor özellikle resim paylaşımları kalıcı oluyor ama hemen korkmayın Google Fotoğraflar uygulamasından resimleri sildiğiniz zaman  Google plus ta paylaşılanlarda silinecektir ama yine de kalıcı paylaşımlarınız varolacak ve tamamen kurtulmak istiyorsanız Google hesabınızı komple silmelisiniz ki bu durumda gmail gibi hesaplarda ortadan kalkacaktır.


Hazır Web Sitesi
Yorumlar

ABDULLAH GÖK / Tarih: 17-07-2018 14:38:54

Sosyal medya siyasi paylaşımlar boyutuna da girince tüm arkadaşlık ilişkilerini bozuyor. En güzeli siyasetten uzak bilgilenmek amacıyla kullanılması...
YORUM YAZIN...

Üst

Bu paketi arkadaşlarınla paylaş