Kampanya ve Duyurularımızdan Anlık Haberdar Olmak İçin WhatsApp Kanalımıza Katılın!!
Katılmak İçin Tıklayın

GELİŞEN TEKNOLOJİ İLE BİRLİKTE ROBOT KULLANIMI

GELİŞEN TEKNOLOJİ İLE BİRLİKTE ROBOT KULLANIMI

GELİŞEN TEKNOLOJİ İLE BİRLİKTE ROBOT KULLANIMI

İnsanlık, var olduğu ilk zamanlardan bu yana, sürekli yaşamını kolaylaştırma uğraşı içinde bulunmuş, bunun için hem aklını hem yeteneğini kullanarak çeşitli icatlar ve buluşlar üretmiştir. İçinde bulunduğu zamana ve o zamanın şartlarına göre gerçekleştirdiği önemli keşiflerle insanlığın varoluş sürecinde devrim niteliğinde değişiklikler meydana getirmiştir. Bu keşifler, daha başka ve önemli buluşları da beraberinde getirmiş, en nihayetinde günümüz teknolojisine ulaşmıştır.

BEDEN GÜCÜ DEĞİL, BEYİN GÜCÜ

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, bilimsel çalışmalar yürüten ve hayatımıza bambaşka soluklar katan buluşlar ve bu buluşların mucitleri sayesinde düşünen, araştıran ve keşfeden insan, beden gücü kullanımını da en az seviyeye indirmiştir. Artık hayatımızın her alanında teknolojik makineler bizim elimiz ayağımız olmuş durumda. Ardı arkası kesilmeyen bu buluşlara şimdi bir yenisi daha ekleniyor ve robotlar hayatımızdaki yerini almak için bekliyor.

Otonom olarak ya da önceden programlanmış görevleri yerine getirmek için kullanılan elektro –mekanik cihazlara robot deniliyor. Bir kullanıcı tarafından çalışabilen bu teknoloji harikası cihazlar, bir bilgisayar yazılımının kontrolü ile de çalışabiliyor. Uzun yıllar boyunca robotların insanlara benzediği düşünülmüş ve bilim kurgu filmlerinde de robotlar insan görünümünde canlandırılmıştır. Ancak düşünülenin aksine robotlar çoğunlukla insana benzemez. İnsan görünümünde olan robotlara android adı verilir ve günümüzde bu tarz robotların kullanımı gerçekleştirilmiştir.

Robotlar genellikle insan gücünün yetmekte zorlandığı, ya da yaparken sıkılacağı işlerde kullanılmaya başlanmıştır. Endüstriyel alanda daha çok karşılaşılan robot kavramı, zamandan ve insan gücünden tasarruf etme konusunda oldukça faydalıdır.

Bir robotun tam anlamıyla görevini yerine getirmesi için otonom çalışabilmesi gerekir. Yani insan yönlendirmesi olmadan, yapılacak işe kendiliğinden müdahale edebilmesi gerekir.

ROBOTLARI 3 ANA KISIMDA İNCELERİZ

Sensörler (algılayıcılar), elektronik karar mekanizması ve mekanik uygulayıcılar olmak üzere 3 ana kısım olarak kurgulanan robotların, algılama, komut alma ve karar mekanizması şeklinde çalıştığını görüyoruz.

Her geçen gün insan aklının alamayacağı, şaşırtıcı bir şekilde gelişen teknolojiye bakacak olursak, robotlar konusunda daha bir çok gelişmeler meydana gelecek gibi görünüyor.


Hazır Web Sitesi
Yorumlar
Bu konuya henüz yorum yapılmamıştır. İlk yorumu sen yaz.
YORUM YAZIN...

Bu paketi arkadaşlarınla paylaş